ביקורת של פטרונים: הפעם מסעדת טורקיז על הגריל

מאת הפטרון רון פרחי

כשחושבים על מסעדות אליהן מרבים ללכת טייקונים ואנשי עסקים עולים מיד לראש 2 מסעדות עיקריות – טוטו וטורקיז.

כשהגענו למסעדה הופתענו לשמוע לשם שינוי רק את השפה עברית, לפני תקופת הקורונה פקדו לרוב את המסעדה בעיקר אנשי עסקים עם אורחיהם מחו”ל, בעיקר בגלל הנוף המשתקף מהחלון לעבר הים. ואכן האווירה במסעדה מאד יוקרתית ומרשימה.

התפריט נראה חביב אך לא בעל מנות הממציאות מחדש את הגלגל… וכמובן לא זולות בכלל.

לראשונה לקחנו את פולנטת התירס עם האספרגוס וסשימי אנטיאס עם לבנה. הפולנטה הייתה מעט מתוקה מידי אך האספרגוס נחלט בדיוק בזמן, תמחור המנה הינו גבוה מאד ולא מותאם למה שקיבלנו, 74₪! האנטיאס היה נהדר, שילוב טעמים ומרקמים נהדר, קצת חמיצות מהלבנה ומתיקות מהתאנים, פשוט תענוג לחיך, הדבר היחיד שהפריע הוא שהדג היה חתוך טיפה עבה מידי, מה שמעט השתלט על טעם המנה ולא נתן מקום לתיבול ולרוטב.

לעיקריות הזמנו טונה אדומה ופילה לוקוס. הטונה הייתה עשויה בדיוק וחתוכה בצורה מרשימה! התיבול שלה היה רק שמן זית מלח ופלפל, אך זה בדיוק מה שהיא הייתה צריכה. הבעיה שיחסית למחיר(180₪) המנה הייתה קטנה והתוספת היחידה הייתה פטריות ירדן מטוגנות שלא השתלבו טוב במיוחד עם הטונה.

פילה הלוקוס שלעצמו היה נהדר, אך הוא הגיע על פסטה עם רוטב עגבניות, לפי דעתי לא מתאים להניח פילה דג (שלם) על פסטה, הייתי מעדיף את הדג בצד. אך הטעמים של הפסטה והדג השתלבו בצורה טובה. הפסטה הייתה אל דנטה אך לפי דעתי עם יותר מידי רוטב, צריך להרגיש גם את טעם הפסטה.

לקינוח לקחנו את הקינוח הבריטי ברד פודינג, שאומנם דורש המתנה ארוכה אך שווה כל רגע. ולקחנו גם את הקרמבו שהיה טעים ומעודן בטעמיו (מתוק במידה הנכונה עם קרמל מלוח שהוסיף המון) ומאד פוטוגני.

אכן הגענו לארוחת ערב, בידיעה שנשלם לא מעט… הארוחה הסתכמה במחיר של כ800₪.

מנות יפות ומרשימות שעשויות בקפידה עם דגים טריים להפליא, אך חלקם פשוטות שלא הושקעה מחשבה רבה מאחוריהם ולא שוות את המחיר.

לפי דעתי הציון שניב נתן להם כשביקר שם (7.5) הולם את המסעדה.

הערה ממני: א. טוטו סגורה מאז הקורונה, שזה די הזוי… ב. התרגלנו לשלם טירוף על דג קטן. 180₪ לטונה? רק אם היא נלכדה בחכה והגיעה טרייה למסעדה… ולא נראה לי….

Leave a Reply