חדש: ביקורת מסעדות של פטרונים – והפעם המכשפה והחלבן

המכשפה והחלבן – ביקורת של טל אסף הפטרון

המכשפה והחלבן – ביקורת של טל אסף הפטרון


צהריים יום שישי.. חם בחוץ, הצפון כמרקחה. גועש, ובכל מקום אליו פניתי להזמין מקום התפוסה מלאה.

שיטוט מעמיק בגרופון תפס את עיניי שם בולט ומפתיע. המכשפה והחלבן.. מה מקור השם?.. נגיע גם לזה. 

תחילה הביקורת :

המסעדה שוכנת במרכז המסחרי של קרית שמונה, ממש מול צומת מעיין ברוך.

הדיל הזוגי כולל בתוכו : 

פתיח למרכז השולחן.

מנה ראשונה למרכז השולחן.

מנה עיקרית לכל סועד.

כוס יין לכל סועד.

קינוח זוגי למרכז השולחן.

פתחנו בלחם הבית בליווי מטבלים. חמאת שום וממרח ארטישוק וזיתים. 

הלחם היה חם, פריך והמטבלים היו נכונים לשעת צהריים מוקדמת.

למנה הראשונה לקחנו את ” הבלינצ’ס של המכשפה הפולניה “. 

המנה היתה נהדרת, השילוב של הכמהין והגבינות היה נכון ויחסית לאקלים החם והלח ששרר בחוץ ולא הרגשנו שהמנה כבדה. 

לעיקרית הזמנתי לי ” סלמון של המכשיפה הנורווגית ” 

אשתי לקחה ” טורטליני 3 גבינות ” – ממולאים בגבינות גאודה, מוצרלה ופרמז’ן.

הטורטליני היתה מנה טעימה ומספקת מאוד. המילוי של הגבינות השתלב מצוין והמנה היתה משביעה וקלילה כאחד.

במנת הסלמון נתקלתי בטוויסט. ולא טוויסט חיובי.

בתפריט היה רשום ” נתחי סלמון ברוטב שמנת, חלב קוקוס, ג’ינג’ר וגרידת תפוז מוגש עם אורז לבן ואורז בר “.

בפועל, קיבלתי קדירת סלמון. פשוט מרק שמנת שבתוכו מונחים להם נתחי סלמון שבושל יתר על המידה. משהו לא התיישב לי במנה, שכן אם כבר בחרתם לזרוק נתחי סלמון במרק שמנת, לא יותר הגיוני להגיש את המנה עם רביולי במקום האורז? ואז פשוט לקרוא למנה – רביולי שמנת סלמון –

הערתי את צומת ליבו של המלצר ואמרתי לו, שלהבא אם מגישים קדירת סלמון אז רצוי שיציינו בתפריט שזו קדירה. ולא מנת סלמון עם שמנת וחלב קוקוס.

כמו כן, ציינתי בפניו שלדעתי לאורז הלבן ולאורז בר אין שום שייכות למנה!! בטח לא בתוך הקדירה הזו. פשוט מנה מוזרה וכבדה להחריד.

לקינוח הזמנו את ” המלכה הטרופית ” – פירורי מרנג נוגט, קרם מסקרפונה, קרם קסיס, רוטב פסיפלורה, טוויל פטל.

הקינוח היה מעולה! טעמים נהדרים מרעננים וקלילים. 

הושקעה במנה המון מחשבה והתאימו אותה בדיוק לימים שכאלו. 

לסיכום : הראשונות היו טובות, הבלינצ’ס הפתיעה והלחם היה עשוי טוב.

בעיקרית שבחרתי, הסלמון, שמתי לב בעיקר לבלבול במנה. מישהו שם במטבח לא סגור על המרכיבים והתוצאה היתה פשוט רעה. וכבדה. מאוד!

הטורטליני ראויים להערכה. ללא ספק מנה מצוינת ועשויה היטב.

הקינוח הוא ההפתעה של הארוחה מבחינתי. ועם כזה מחיר לשובר, אני גם יכול לפרגן מעט בציון. 6 וחצי גם הפעם !!

השובר עלה 260 שקלים. תוסיפו את הסודה שלקחתי 270.

בהחלט מחיר סביר לארוחה 

ד”א, מקור השם של המסעדה.. 

זוג שחיו בהרי הגולן. לאישה היה אוסף מכשיפות והיא היתה אוהבת להכין קדירות של אי אילו מאכלים.

ואילו הבעל היה מתעסק בצאן וביצוא חלב וגבינות. ומשם השם.

היום הם בכלל מנהלים צימר זוגי, ואת הקדירות מכין הטבח.

והערה שלי: אני עוד זוכר את השלט בגולן… מעניין שעברו למרכז מסחרי. סלמון בקדירה – זו ממש טעותֿ. דג שמן שלא מתאים… מתרכך מתפורר.. בכלל קדירה עם דגים צריכה להעשות בעדינות!!! וגרופון תמיד נראה לי בעייתי, כי זה מסעדות חצי מתות…

Leave a Reply